drfone app for android

dr.fone app for Android

Recover deleted data directly from Android devices.

google play
Get from GooglePlay

Hoe Kan Ik Ongwenste Contacten Verwijderen van iCloud?

iCloud is populair deze dagen. Het is een nuttige service die je bestanden kan opslaan, beveiligen en delen met je vrienden. Het is gemakkelijk om iCloud te gebruiken, omdat alle Apple toestellen het op hun iOS hebben. Toch is er 1 probleem. Dubbele contacten. Het gebeurt met velen tegenwoordig. Het is lastig en tijdrovend. Apple weigert ons helaas het ''one click deleting'' optie te geven. Dit betekent dat je een beetje tijd nodig gaat hebben om dubbele contacten te verwijderen.

Part 1. Delete duplicated contacts from iCloud at once

De beste oplossing is om dubbele contacten sament te voegen. Als dit al gedaan is, zal iCloud synchroniseren met het toestel en alle duplicaten worden verwijderd. Het is een gemakkelijke tutorial die een paar minuten duurt. Natuurlijk kan je manueel opzoeken en ze verwijderen. Dit is veiliger, want je kan alle informatie checken, maar het is tijdrovend.

Open eerst Adresboek op je Mac computer. Als je nieuwe bent op Apple, moet je weten dat Adresboek een applicatie is dat al je contacten inhoudt.

Klik op Card tab en kies Locate the Duplicates. Deze optie zal alle duplicaten vinden in je Adresboek. Je moet deze ook controleren ook al denk je niet dat je dubbele contacten hebt.


Wanneer het proces gedaan is, klik op Merge. Deze zal al je dubbele contacten samenvoegen. De volgenden keer wanneer iCloud synchroniseert, zal het deze contacten van andere toestellen wissen.

Als je al klaar bent, kan je het proces herhalen, zodat je er zeker van bent dat er geen duplicaten zijn. Experts raden het aan om het eens per maand te doen. Deze elimineert mogelijke problemen als je een bestand met je vrienden wilt delen.

Deel 2. Hoe schakel je iCloud contacten uit

Als je problemen hebt met je iCloud contacten, kan je ze uitschakelen. Je kan ze ook herstarten door ze na een paar minuten weer aan te maken. Maar goed, als je iCloud contacten wilt uitschakelen, volg deze stappen. Het is gemakkelijk en neemt alleen een paar seconden.

Ga naar Instellingen en vind iCloud. Klik erop om in de app te gaan. Zoals je kunt zien, kan je je account ook verwijderen. Bovenaan zal je je account informatie kunnen zien.

Je kunt je contacten bovenaan de lijst vinden. Je hoeft alleen maar de cirkel te schuiven naar links en het zal uitgeschakeld worden. Als je het weer wilt inschakelen, sleep de cirkel naar rechts.

Je kan ook kiezen om je contacten te verwijderen. Dit is alleen mogelijk als je data beschikbaar is op icloud.com/contacts en op je toestellen. Je kan geen verwijderde contacten herstellen, dus wees voorzichtig. Als je wilt herstarten, schakel ze weer aan.

Deel3. iCloud blijft ongewenste verwijderde contacten toevoegen/synchroniseren naar mijn iPhone

iCloud is iets groots dat geconnecteerd is aan al je toestellen. Alles wat er erin opslaat, zal alleen beschikbaar voor jou zijn. Je kan ook bestanden en contacten herstellen als je je iPhone of iPad verloren hebt. Een aantal gebruikers hebben geklaagd over het toevoegen van contacten door iCloud op hun iPhone. Zelfs als ze verwijderd worden, zijn ze er nog. De uitleg is simpel. Je hebt je contacten op twee plekken. Op je iPhone en op je iCloud. Als je ze alleen vanuit 1 plaats delete, zullen ze terugkomen, want je iPhone en iCloud zijn gelinkt. Dit proces heet synchronisatie. De oplossing is om ze vanuit beide van de plekken te verwijderen. Als je dit hebt gedaan, zullen ongewenste contacten permanent worden verwijderd. Volg deze stappen.

Ga naar iCloud instellingen via je telefoon of Mac en schakel sync uit. Dat is gemakkelijk om te doen. Je hoeft het alleen naar links te schuiven. Dit zal iCloud vermijden om contacten te "dupliceren" op je iPhone. Nu kan je je contacten verwijderen uit je Mac of ze behouden.

Meld je aan op iCloud en ga naar Contacts. Vind een contact die je wilt verwijderen en verwijder het. Herhaal dit voor alle ongewenste contacten. Gebruik ook Command of Ctrl (Windows) als je meerdere contacten wilt verwijderen.

Verwijder alle contacten uit je iPhone. Het wordt aangeraden om een back-up te maken voor je begint. Dit doe je best met iTunes. Het is gemakkelijk en er zijn verschillende tutorials om dit te doen. Let op dat je foto's, berichten, oproepen en andere bestanden niet beïnvloedt worden als je contacten verwijderd. Verwijderde contacten kunnen ook niet teruggebracht worden.

Ga naar iCloud (System Preferences-iCloud) en naar contacten. Klik om ze in te schakelen. Je zal een pop-up venster zien om de contacten samen te voegen. Accepteer het en wacht een paar minuten. Als het proces gedaan is, zal je iPhone je contacten samenvoegen met die van je iCloud account.

Als je alle stappen volgt, zal je dezelfde contacten op zowel iPhone als iCloud hebben. Dit is de hoofdzaak van iCloud service, om dezelfde informatie op alle toestellen te hebben. Als je verwijderde contacten weer verschijnen, in je iPhone, herhaal het proces weer. Als ze toch weer verschijnen, moet je je iPhone updaten of herstellen. Herstel iPhone altijd als een nieuw toestel. Dit elimineert alle gevaren voor bestanden die een probleem kunnen doen ontstaan.  In sommige (zelden) gevallen, kunnen bugs van iOS de oorzaak hiervan zijn. Aan de andere kant kan je proberen om je iCloud account opnieuw te maken. Maar, alleen een paar van de gebruikers getuigen dat dit gewerkt heeft.

Video Hoe Je Ongewenste Contacten op iCloud Kan Verwijderen

Ze downloaden

dr.fone - Back-up&Herstel(iOS) - Nederlands
dr.fone - Herstellen(iOS) - Nederlands

Product-verwante vragen? Spreek rechtstreeks naar ons ondersteuning Team >>

Hot Artikelen
Home > How-to > Contacten > Hoe Kan Ik Ongwenste Contacten Verwijderen van iCloud?

Alle Onderwerpen

Top